Црвена звезда се после велике борбе у Немачкој опростила од Лиге шампиона

Потсдам – Црвена звезда 3:1 (25:18,25:13,22:25,25:23)

Потсдам: Савелкоел (6), Хетман (4), Jssper (7), Левелинг (10), Ван Ален (10), Ресинк (либеро), Масе (10), Немет (11), Цекулаев (3), Јегдић (либеро), Докић (10).

Црвена звезда: Таубнер (21), Ђурђевић (либеро), Живојиновић (10), Марковић (13), Ћировић (3), Чанак (5), Стојић (8), Родић (2).

Одбојкашице Црвене звезде упркос пожртвованој игри поражене су у последњој утакмици групне фазе Лиге шампиона од немачког Потсдама.

Без обзира што су крај у елитном такмичењу дочекале без победе, изабранице Ратка Павличевића показале су да имају квалитет и сјајну будућност. Током целог такмичења бориле су се за сваки сет, лопту, а овогодишња Лига шампиона, свакако ће им бити од користи за наредна такмичења у елити.

Дошле су у Потсдам са великим самопоуздањем црвено-беле девојке, али је пресудило искуство екипе из Немачке.

Већ на старту првог сета стекао је предност Потсдам, али је Црвена звезда успела да се приближи и смањи предност на 22:18. Прорадио је тада блок Немица које су уз три везана поена стигле до првог сета – 28:18.

Разиграле су се Немице у другом сету и лако решиле ову деоницу у своју корист са 23:13.

У трећем сету знатно јачи отпор пружила је Црвена звезда. Чини се да су тек тада „прорадиле“ Ана Живојиновић, Александра Ћировић, Тара Таубнер и Божица Марковић.

Играо се поен за поен све до 20:20, а онда је Црвена звезда везала четири.

Успеле су да дођу још до једног поена домаће, али је Божица Марковић сјајним блоком завршила трећи сет.

Водила се велика борба у четвртом сету, толико су пожртвовано играле одбојкашице Црвене звезде да је права штета што на крају нису освојиле и овај сет.

Тара Таубнер, Катарина Чанак и Божица Марковић одиграле су одлично, баш као и цео тим, али је искуство пресудило. Утакмица је трајала 98 минута. 

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Тара Таубнер која је освојила 21 поен.

CEV Champions League SC Potsdam – Crvena Zvezda Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *