IN MEMORIAM ДРАГАН ЦВЕТКОВИЋ – ЧЕДА

Драган Цветковић – Чеда (3. 2. 1953 – 22. 11. 2022.) некадашњи одбојкаш, статистичар, одбојкашки аналитичар, инжењер електротехнике, преминуо је после дуже болести у 70. години у Београду.

Драган Цветковић је играо за београдски Железничар и Трудбеник, а био је претеча данашњих скаута, с обзиром да је први обрађивао статистичке податке са утакмица одбојкаша када су статистичари углавном користили папир и оловку. Преданошћу и марљивим радом стигао је са репрезентацијом до светских висина и радио са најбољим играчима и тренерима.

Цветковић је радио у Партизану од 1994. до 1998, а затим у Црвеној звезди са повременим прекидима до 2017.

У интернационалној каријери сарађивао је са нашим најпознатијим тренерима у Уједињеним Арапским Емиратима, Ирану, Северној Македонији…  

Драган Цветковић је био члан стручног штаба мушке сениорске репрезентације Југославије, а затим и Србије и Црне Горе и Србије од 1995. до 2011. и имао немерљив допринос освајању најзначајнијих медаља у историји мушке одбојке, злата на Олимпијским играма у Сиднеју 2000, сребра на Светском првенству у Јапану 1998, као и златних медаља на првенствима Европе 2001. и 2011.

Место и време сахране Драгана Цветковића биће накнадно саопштено.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *