Јуниорке и пионирке са тренером Огњеном Булићем марљивим радом крчиле пут ка врху

Ништа не долази преко ноћи, па ни успех. Kвалитетан рад у Одбојкашком клубу Црвена звезда испливао је на површину минуле сезоне. Прегршт медаља донеле су млађе категорије црвено-белој породици, која из дана у дан постаје све бројнија.

Једну од најуспешнијих млађих селекција, јуниорке Црвене звезде прошле године предводио је тренер Огњен Булић. Преданим радом успео је да екипи врати победнички сјај, а Црвена звезда поново је постала “ноћна мора” за противнике.

Како се “градила” екипа са победничким менталитетом открива тренер, који ће од ове сезоне предводити мушки тим.

-Прво бих напоменуо да наше јуниорке не играју ниједну сениорску лигу, што није случај са осталим екипама. Ту су наши ривали у предности, јер имају дупло више утакмица од нас, затим имају играчице у Супер и Прву лигу, а ми смо на крају били успешнији. Црвена звезда има само једну репрезентативку, а побеђивала је тимове са много више играчица у државном тиму. Унутар Београда били смо први у плеј-офу убедљиво, имали смо скор 13:1.У финалу смо изгубили од екипе Београда 3:2, тако да смо на крају били други – истакао је Огњен Булић, тренер успешне генерације јуниорки Црвене звезде.

Треће место јуниорке Црвене звезде освојиле су на Првенству Србије у Зрењанину. И ту су црвено-беле девојке играле са знатно млађом екипом, зато је успех и већи.

-Испунили смо квоту да будемо први или други у Београду да бисмо били носиоци у групи. Успели смо да победимо ОК Клек из Зрењанина и АС Батајницу са 3:0 и 3:1, а обе екипе играју Супер лигу. Тиме смо се изборили да играмо за једну од медаља. Затим су дошле утакмице против Омладинца из Бановаца и Београда. У обе смо повели са по 1:0. Затим смо и у другом повели, међутим у тим мечевима је пресудило искуство, које моје играчице нису имале, јер не играју Супер лигу. Дозволили смо да нас после другог сета “прегазе”, али је и треће место феноменално. Пре две године кадеткиње су нам биле на 11. месту у Београду, јуниорке на 10, док пионирке нису имале ниједан освојен сет.

Сада се Црвена звезда може похвалити да има играчице и у репрезентацији.

-За две године рада успели смо да успоставимо равнотежу у женским селекцијама. Направили смо огроман обрт у млађим селекцијама у Црвене звезде. Услед тог доброг рада две играчице су позване у репрезентацију, а то су: Андреа Томовић и Ђурђа Торбица. Ипак, ништа није случајно. Када сам стигао у клуб знао сам да су нам потребне утакмице. Зато сам и направио такав систем, где смо одиграли чак 120 пријатељских мечева по целој Србији. У одбојци је мало све то специфично, јер је свака сала за себе, а много значи када их играчице упознају. Зато и мислим да смо ту где јесмо.

Успешан је Огњен Булић био и са пиониркама, које су освојиле прво место у Београду.

-Прошле сезоне смо имали са пиониркама у Београду скор од 11: 0 уз само четири изгубљена сета, али морам да напоменем да смо играли без најбољег играчице која се повредила и са “ровитим” дизачем. Ипак, успели смо да се консолидујемо и побеђујемо. У децембру прошле године играли смо у Бугарској, на међународном турниру, са најбољим екипама из Италије, Србије, Бугарске, Русије и Турске. Тамо смо освојили прво место, односно поделили смо га са екипом из Бугарске, али свеједно направљен је велики успех – закључио је Булић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *