Максимална победа одбојкашица Црвене звезде у Новом Саду

Нови Сад – Црвена звезда 0:3 (14:25, 17;25, 25:27)

СПЦ Војводина. Гледалаца: 500. Судије: Мирко Субашић и Предраг Баланџић.

ЖОК НОВИ САД: Хернандез (6), Кинделан (15), Јовановић,Јолдић (либеро), Михајловић (1), Петровић (5), Петковић (3), Филиповић (7), Скочајић (2), Чобан, Кукић (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Живојиновић (11), Ђурђевић (либеро), Денисова (7), Марковић (13), Ћировић (3), Сајић, Хелић (15), Родић (8).

Одличном игром одбојкашице Црвене звезде на гостовању у Новом Саду савладале су домаћу екипу максималним резултатом од 3:0.

Дилеме није било да ће бодови отићи у Београд, јер су изабранице Ратка Павличевића од старта диктирале темпо, а противнице за убојити напад црвено-белих нису имале одбрану.

Само у трећем сету пала је концентрација девојкама у црвено-белим дресовима, ипак домаћин то није успео да искористи.

Све до 11:11 игра се поен за поен, а онда је Црвена звезда везала четири, ка­да је Зве­зда пре­ко Ане Жи­во­ји­но­вићи Бо­жи­це Мар­ко­вићод­во­ди тим до пре­о­кре­та. Ипак, нису се предавале Новосађанке, везале су три поена и стигле до 14:15, да би потом и прешле у вођство од 17:16. Божица Марковић је узвратила за 17:17, да би уследила три везана поена  (Ћировић, Родић, Денисова). Ипак, ни то није било довољно да се Црвена звезда одвоји. Нови Сад је стигао до 25:25. Пре­ко Ро­ди­ће­ве, одбојкашице са Ма­ра­ка­не до­шле су до пр­ве меч лоп­те, али са две ве­за­не гре­шке (Кин­де­лан по­том Хер­нан­дез), цр­ве­но-бе­ле до­би­ја­ју сет 25:27 за ко­нач­них 0:3

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Адела Хелић са 15 поена, док је Божица Марковић меч завршила са 13.

У следећем колу Црвена звезда дочекује Уб.

Александар Миловић, помоћни тренер Црвене звезде, био је видно задовољан после утакмице у Новом Саду:

– Још једна битна победа за нас. Свака утакмица је јако важна како бисмо ушли у победнички ритам. Из сваког меча можемо да извучемо неке посебне ствари и видимо оно што нам недостаје како бисмо унапредили нашу игру. На тренинзима нам преостаје да радимо још више и да поправимо много елемената којима морамо да посветимо пажњу. Честитам екипи Новог Сада на борбеној игри, као и мојој екипи. Морамо да радимо јако и да будемо упорни у наставку сезоне.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *