Одбојкашице Црвене звезде максималне против Срема

Црвена звезда – Срем 3:0 (25:22, 25:17,25:14)

Хала: СЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 120. Судије: Милан Милошевић и Станислава Симић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Ђурђевић (либеро), Матеска, Живојиновић (18), Марковић (7),Ћировић (1),  Клегер (16), Чанак (7), Стојић (8).

СРЕМ:Михајловић (13), Грабић (6), Сарић (6), Дапчевић (либеро), Стевановић (1), Милуновић (2), Драшковић (2), Антић (3), Живановић (4). 

Одбојкашице Црвене звезде победиле су Срем максималним резултатом и тако везале трећу победу у првенству од почетка ове године. 

Све до 11:11 у првом сету, играо се поен за поен, а онда је Црвена звезда успела да се „одлепи“.Уследили су поени Божице Марковић, Ане Живојиновић и Јелене Стојић, тако да је брзо било 16:11. Ипак, попустила је концентрација код резултата 20:16 за домаће, па је Срем везао три поена, ипак то није било довољно да се стигне предност Црвене звезде.

Задржале су фокус изабранице Ратка Павличевића и преко Ане Клегер дошле до 25. поена.

Други сет отвориле су много боље одбојкашице Црвене звезде и врло брзо је било 7:1, за домаће. Убедљиву разлику одржавале су црвено-беле, а на руку су им ишле честе грешке гостујућих одбојкашица. Ипак, требало би истаћи да су Живојиновић, Клегер и Чанак одлично одиграле ову деоницу меча.

Како су почеле тако су и завршиле други сет одбојкашице Црвене звезде – доминантно – 25:17.

Нису желеле ништа да препуштају случају одбојкашице Црвене звезде па су после изједначења 11:11, успеле да вежу четири поена. Затим је уследила невероватна серија расположених црвено-белих девојака. Ређали су се успешни напади, блок је још боље функционисао, па је врло брзо било 24:13. Успео је Срем да дође и до 14. поена. Ипак, Катарина Чанка поеном из напада завршила је меч – 25:14.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *