Одбојкашице Црвене звезде славиле против Спартака и пласирале се у полуфинале

СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (22:25,15:25,19:25)

Хала спортова: Дудова шума. Гледалаца: 140. Судије:Бранислав Јованчић и Милан Милошевић.

СПАРТАК: Грубанова (1), Јековић (10), Родић, Королија (3), Коцић (14), Џаковић (2), Матић (4), Баић (2), Сипић (3), Ивковић (либеро).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Ђурђевић (либеро), Матеска (3), Живојиновић (9), Марковић (8), Ћировић (1), Клегер (19), Чанак (8), Стојић (15).   

Одбојкашице Црвене звезде „протутњале“ су Дудовом шумом у Суботици. Изабранице Ратка Павличевића доказале су да су далеко квалитетније од Спартака, али су и домаће играчице пружиле добар отпор посебно у првом сету.

Све до 18:18 водила се равноправна борба, имале су црвено-беле предност, а стизале су домаће. Ипак после четири везана поена Стојић (два), Клегер и Живојиновић, јасно је било коме ће припасти први сет. Успеле су одбојкашице Спартака да смање на 22:23, међутим против расположених одбојкашица Црвене звезде нису имале много шанси. 

Други сет је протекао у потпуној доминацији изабраница Ратка Павличевића, а посебно расположена за игру била је Јелена Стојић, за коју домаће играчице нису имале решење.

И трећи сет прошао је слично као и други. Све до 8:8 играо се поен за поен, а онда су наредна три припала црвено-белима. Стојић, Клегер и Живојиновић су „додале“ гас и предност је полако расла, на крају убедљивих – 25:19 за црвено-беле.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде  била је Ана Клегер са 19 поена.

Црвена звезда у полуфиналу чека победника сусрета Срем – Јединство који се игра у суботу 1. априла, а предност је после првог меча на страни екипе из Старе Пазове. 

Утакмице полуфинала играју се као и четвртфинале на две победе. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *