ОК Црвена звезда у акцији Спортског друштва за здравију планету

Спортско друштво Црвена звезда ове године навршава 78 година од свог оснивања. У оквиру прославе 78. рођендана црвено-беле породице, која броји 34 клуба, Управни одбор је донео одлуку да се у Београду засади 34 бора и јеле.

Данас су у Парку пријатељства на Ушћу у Београду представници 34 клуба Звездине породице, симболично засадили саднице и тиме најавили почетак акција Звездиних спортиста и клубова за зеленију и здравију планету. ОК Црвену звезду предводио је директор Никола Росић.

Овом приликом борови и јеле су засађени у још 44 града Србије, Републике Српске, Црне Горе и Словеније, учесника Звездиног каравана.

Присутним представницима клубова, медија и пријатеља Црвене звезде обратио се Стојан Вујко, председник Скупштине Спортског друштва.

– Драги моји Звездаши, окупили смо се данас у Парку пријатељства да посадимо 34 саднице борова и јела. Чланови Спортског друштва Црвена звезда, 34 клуба су данас овде и желим да све поздравим. Шаљемо поруку да смо породица, да смо заједно и да треба да растемо заједно. Оно што је јако важно, да радимо на очувању природе јер свима нам је потребно здраво окружење. Још једну ствар да напоменем, у овом тренутку, поред тога што смо засадили саднице у Парку пријатељства, у још 44 града, у Словенији, Републици Српској, Црној Гори и Србији садимо борове и јеле. Живела Звезда! Живела Србија! – истакао је Стојан Вујко.

Звездаши мисле на лепше сутра Београда, зато су се и одлучили на ову акцију.

– Трећи март 2023. године, 34 бора и јеле су засађени у Парку пријатељства. Сутра нам је још лепши дан, сутра нам је рођендан. Хвала свим представницима клубова што су данас дошли. Свечано ћемо отворити ову нашу таблу за вечну успомену – рекао је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Млади боксер Црвене звезде прочитао је поруку записану на инфо табли која се налази у Парку пријатељства.

“На Дан кад је наше спортско друштво рођено и на 78. рођендан 34 клуба – члана наше црвено-беле породице засадили су борове и јеле као знак подршке садашњим и будућим генерацијама, да наставимо да растемо заједно”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *