Победа Црвена звезде у дуелу са одбојкашима Такова

Црвена звезда – Таково 3:1 (25:18,25:20,23:25,25:21)

СЦ „Вождовац“ на Бањици. Гледалаца: 100. Судије: Александар Петровић, Саво Ковачевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић (14), Кљајић, Станковић (2), Јовић (либеро), Пепић (18) Копривица (5) , Мариновић (10), Караско, Скакић (12), Николић, Поломац (5).

ТАКОВО: Дустинац (5), Јестровић (6), Терзић (5), Поломац, Петровић (либеро), Јанковић (либеро), Алексић (5), Брунет (25), Крстић (23).

Одбојкаши Црвене звезде славили су на домаћем терену против Такова. Већ у првом сету било је јасно ко ће водити „главну“ реч на Бањици. Све до 8:7, водила се битка за сваки поен, а онда су изабраници Николе Матијашевића „додали гас“ и везали четири поена, узвратили су гости са три, али то није било довољно. Околић, Пепић, Мариновић и Поломац контролисали су меч. На 22:18, Везали су црвено-бели три поена и завршили први сет са 25:18.

И друга деоница је припала Црвеној звезди. Ипак, све до 7:7 водила се неизвесна борба за сваку лопту и сваки поен. Онда је уследила серија од пет поена домаћих довољно да се мирније уђе у завршницу меча. Успели су играчи из Горњег Милановца да смање на 23:20, ипак то је било све од Такова. Последња два поена захваљујући Пепићу и асу Околића припала су Црвеној звезди.

У трећем сету попустила је концентрација домаћој екипи, па је Таково успело да смањи резултат на 2:1.

Нису дозволили домаћи да се уђе у пети сет, па је већ на старту четвртог било 4:0. Успели су да смање разлику гости на 21:19, међутим Николић и Станковић су решили питање победника.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Милан Пепић са 18 поена.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *