Uspešna organizacija turnira za devojčice rođene 2010. i mlađe, Zvezdi srebrna medalja

U organizacije Odbojkaškog kluba „Crvena zvezda“, održan je turnir za mlađe kategorije. Takmičilo se osam ekipa iz Srbije, a „Crvena zvezda“ je osvojila srebrnu medalju.

– Došle su ekipe iz cele Srbije, to su, pre svega, naši prijatelji koji dovode decu. Čast im je da dođu na Marakanu, da se druže, igraju odbojku. Na ovakvim turnirima primetimo talentovanu decu I onda napravimo dogovor sa klubom, sa roditeljima, o prelasku u Crvenu zvezdu. Kao i svake sezone, želimo klub da omasovimo, pored toga, da povećamo kvalitet rada. Cilj za ovu sezonu je da imamo oko 1000 dece – rekla je Alma Bešlagić Dobričanin, koordinator mlađih kategorija OK “Crvena zvezda”.

Zahvaljujući kvalitetnom radu sa mlađim selekcijama, „Crvena zvezda“ postiže vrhunske rezultate, kaže Alma Bešlagić – Dobričanin.

– Mi smo najuspešniji klub u Srbiji što se odbojke tiče, imamo i muške i ženske selekcije. Iz Beograda imamo 6, a sa državnoog smo uzeli 4 medalje, što ni jedan klub nije, tako da smo veoma zadovoljni, zaključila je Alma Bešlagić Dobričanin.

Pobednik turnira je OK „Borac“ iz Čačka. Dušan Simović, trener ekipe, rekao je da su turniri za mlađe kategorije veoma značajni kao priprema za buduća takmičenja.

– Tradicionalno sarađujemo sa OK „Crvena zvezda“ iz Beograda. Ovo je turnir koji se održava već nekoliko godina, baš zbog toga što mlađe kategorije, predpionirski uzrast, nemaju zvanično takmičenje. Ove godine na turniru je 2010. godište. Višestruko je značajno, pre svega, u socijalnom smislu, jer je ovo mogućnost da deca steknu prva poznanstva, prijateljstva, da se opuste, da nauče prve odbojkaške poteze, pravila, da prate sudiju, slušaju trenera. Veliki uticaj ovaj turnir ima na njihov početni razvoj. Mi smo zadovljni što imamo priliku da igramo i sarađujemo sa „Crvenom zvezdom“ i svakako nam znače ovakve provere i ovakvi turniri – istakao je Dušan Simović, trener OK “Borac” iz Čačka.

Treneri ostalih ekipa istakli su zadovoljstvo zbog učešća na ovom turiru i naglasili da je veoma važno da se organizuju turniri ovog tipa, jer je to prilika da se deca druže, takmiče i nauče sportskom ponašanju.

– Ovaj turnir kao i svaki drugi ima za cilj da se deca upoznaju i što lepše provedu, zabave, da ostvare nove poznanstva i, na kraju krajeva, da upoznaju odbojku na najbolji mogući način, odnosno sve prednosti koje ona pruža. Sva očekivanja za „Zvezdu“ kao brend i klub su na najvišem nivou i to je jedan od razloga zbog čega sam njen član – naglasio je Đorđe Pavićević, trener mlađih kategorija OK “Crvena zvezda”.

Tamara Krpović, trener OK “Srbijanka” iz Valjeva, pričala je o značaju turnira za mlađe kategorije.

– Ovaj turnir i turniri ovog tipa značajni su za decu koja tek počinju da treniraju, neki treniraju par godina. Ovo su njihove prve utakmice i veoma je bitno da dođu, da vide kako je to igrati utakmicu, da nauče da se takmiče za poen, da nauče šta je to sportsko ponašanje. Takođe, ima dosta ekipa iz raznih gradova, oni se druže, stvaraju nova poznanstva i to je, svakako, nešto što je najlepše u ovom sportu – prokomentarisala je Tamara Krpović.

Lazar Jović, trener OK “Napredak 037” iz Kruševca istakao je da je za njihov tim značajno učešće na ovom turniru.

– Čast nam je što smo dobili poziv da učestvujemo na ovom turniru. Ovo je selekcija devojčica 2010. godište i ovo je prvi put turnir na kojem će učestvovati. To je budućnost kluba i nadamo se da će i narednih godina one pružiti ono što od njih očekujemo, pre svega u našem regionu, a nadam se i da će dostići i veće rezultate. Pohvalio bih organizaciju turnira, stvarno je lepo videti ovoliko dece na jednom turniru i nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati – rekao je Lazar Jović.

Aleksandar Teišević, trener OK “Tehničar” iz Kraljeva, je istakao da je ovo prvi dolazak njegovog kluba u Beograd.

– Mi smo prvi put, ne samo na ovom turniru, već naš klub, koji postoji 12 godina, prvi put je u Beogradu. Drago nam je što nas je „Zvezda“ pozvala, a posebno zato što na turnir dolazi najmlađa kategorija devojčica. Igrom slučaja, sa njima radim ja, tako da mi je još draže da su one ovde. Ovo su prve utakmice ove generacije. Bili smo pre mesec dana na turniru u Lazarevcu i sada na „Zvezdinom“. Vidi se da nekog potencijala imao, ali čeka nas veliki rad, ogroman put treba da pređemo da bi ove devojčice došle do nekog nivoa koji mi u klubu tražimo. Inače, jako je lepo da se družimo, da deca razumenjuju iskustva, da vide kako se radi u drugim klubovima i zaista sam jako srećan. A kao Zvezdaš, fudbalskoj, košarkaškoj i odbojkaškoj sekciji čestitao bih na osvojenim titulama, sasvim zasluženo. Nadam se da će se te titule u ovoj porodici množiti i dalje – naveo je Aleksandar Teišević.

Biljana Jevtović, trener OK “Srem” iz Sremske Mitrovice, pohvalila je organizaciju turnira, a potom iznela utiske.

– Utisci su sjajni, ovo je, pre svega, prilika da deca igraju sa ekipama sa kojima nemaju često priliku da igraju. Ovo je jedan sjajan turnir i očekivanja su realna, mi smo jednu utakmicu izgubili, jednu pobedili, od osam ekipa jedno skromno, peto mesto – rekla je Biljana Jevtović.

Slaviša Stevanović, trener OK “Busije” iz Požarevca, pohvalio je ideju za organizaciju turnira za devojčice 2010. godište.

– Hvala „Crvenoj zvezdi“ što je organizovala turnir za ovako malu decu, 2010. godište i mlađi. Oni nemaju zvanična takmičenja. Ovo su deca koja će igrati predpionirsku ligu. Ekipe su veoma dobre.

Specijalni gost na turniru bila je Zorica Bjelić, predsednik sudijske komisije pri CEV-u. Prema njenim rečima, turniri za mlađe kategorije veoma su značajni, kako za učesnike, tako i za njihove trenere.

– Turnir je veoma značajan jer deca cele godine treniraju, tako da je ovo kruna takmičarske sezone. Ono što je veoma bitno, na ovakvim turnirima se oni upoznaju sa drugim ekipama I stiču nova prijateljstva. Takođe su prilika da treneri razumenjuju iskustva sa svojim kolegama.

Tokom turnira razgovarali smo sa mladim odbojkašicama iz svih klubova učesnika o utiscima koje nose iz Beograda

– Lepo je zato što svi ovde vole da igraju odbojku, zanimljivo je i lepa je organizacija, rekla je Ljubica Lučić iz OK “Crvena zvezda”.

– Za sada je super, zadovoljna sam i nadam se da možemo još bolje,  istakla je Lola Đorđević iz OK “Napredak 037”..

– Zadovoljna sam utakmicom koju smo igrale, postigle smo odlične rezultate i očekujemo da ćemo biti u top tri,  rekla je Vanja Simonović iz OK “Tehničar”..

– Zadovoljna sam svojim igranjem i kao klub smo super, rekla je Đurđa Lalović iz OK “Srbijanka”.

– Očekujemo bar treće mesto, prva utakmica nije baš najbolje prošla, a na drugoj smo već pokazale kako znamo da igramo, rekla je Ana Stevanović iz OK “Busije”.

–  Ne očekujem baš neko od prvih mesta, ali možda i bude, nikad se ne zna, optimista je bila Jelena Simanić iz OK “Srem”.

– Bilo je par grešaka, ali smo uspele, kad imamo želju i volju možemo da postignemo sve, rekla je Nina Kostić iz OK “Srbijanka”.

OK „Crvena zvezda prepoznata je po velikim ulaganjima u rad mlađih kategorija, jer, kako kažu u ovom klubu, bez kvalitetnog podmlatka nema ni šampionskih rezultata seniorskog tima. i ovog leta biće organizovane besplatne škole odbojke, kako bi se deca animirala da probaju, a potom i izaberu odbojku kao sport kojim će se baviti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.